150-річчя від Дня народження Василя Стефаника

Педколектив та учні ВПУ №29 м. Львова завжди пам’ятають і відзначають пам’ятні дати…

14 травня виповнилося 150 років від Дня народження видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя Василя Стефаника.

Викладач української мови та літератури Юрків Леся Василівна разом із учнями групи №107 здійснили віртуальну екскурсію в Музей-садибу родини Стефаників, що в селі Русові Снятинського району, Івано-Франківської області. Учні ознайомилися з надзвичайно цікавими промовистими фактами з життя письменника, дізналися про життєві дороги новеліста, про людей, які йому зустрічалися і ставали праобразами героїв новел. Учні написали відгук про екскурсію (долучитися до онлайн-екскурсії можна за посиланнями: https://www.karpaty.info/ua/uk/if/km/rusiv/museums/stefanyk/, https://www.facebook.com/StefanykMuseum/videos/1593791987366423/).

У бібліотеці та кабінеті української мови та літератури організовано книжково-ілюстративну виставку, присвячену знаменній даті – 150-річчя від Дня народження Василя Стефаника. На виставці також є творчі доробки учнів: роботи, намальовані під враженням прочитаних новел Василя Стефаника. Для учнів І курсу була організована екскурсія у Львівську національну наукову бібліотеку України імені Василя Стефаника. https://www.facebook.com/StefanykMuseum/videos/1593791987366423/).

У бібліотеці та кабінеті української мови та літератури організовано книжково-ілюстративну виставку, присвячену знаменній даті – 150-річчя від Дня народження Василя Стефаника. На виставці також є творчі доробки учнів: роботи, намальовані під враженням прочитаних новел Василя Стефаника.

Для учнів І курсу була організована екскурсія у Львівську національну наукову бібліотеку України імені Василя Стефаника.

Щовівторка ВПУ №29 м.Львова радо зустрічає випускників шкіл Сьогодні вітаємо учнів 9-х класів Ліцею №52 Львівської міської ради.

З нагоди міжнародного дня кондитера, який відзначають 3 травня в училищі здобувачами освіти за спеціальністю “Кухар. Кондитер” було проведено Марафон кондитерського мистецтва. Наші майбутні професіонали солодкої справи готували різноманітні тістечка, еклери, шу, паски та інші вироби, демонстрували свої професійні навички, вдосконалювались та обмінювались досвідом. А також пригощали всіх смаколиками.

Вибір професії для кожного випускника школи – це вибір свого місця в житті. А педпрацівники ВПУ №29 м.Львова Л.Мазур, Н.Мотрук, С.Чоповський активно співпрацюють із загальноосвітніми школами м.Львова, ознайомлюючи учнів із професіями, спеціальностями та матеріальною базою освітнього закладу.

x
en_USEN