Міжнародний день пам’яті жертв геноциду-Голокосту

27 січня, у Міжнародний день пам’яті жертв геноциду-Голокосту, у ВПУ29 м.Львова була проведена тематична інформаційна година з учнями першогокурсу.

День пам’яті жертв Голокосту був заснований у 2005 році спеціальною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН й відзначається щорічно 27 січня – в день, коли було звільнено в’язнів концтабору Освенцим (Аушвіц-Біркенау).

Попри десятиліття, що минули від того часу, людство досі здригається від усвідомлення нелюдських проявів тоталітарного нацистського режиму, наслідком яких стала загибель понад 6 мільйонів людей, у тому числі – дітей. Злочинці були засуджені Нюренберзьким процесом, Праведники Світу назавжди увійшли в історію.

Пам’ять про жахливі події Голокосту засвідчена у багаточисельних музеях і меморіальних пам’ятних місцях.

Під час інформаційної години викладач Тетяна Петрушина запропонувала учням стати учасниками віртуальної екскурсії саме в такі музеї: до меморіального комплексу в Бабиному Яру, музею “Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні”, музею Аушвіц-Біркенау в м. Освенцим.

Важкі враження від експозицій віртуальних музеїв, співчуття до горя невинних жертв тотальтарного нацистського режиму особливо відгукуються у наших серцях, коли знову триває війна, руйнується життя країни, гинуть невинні люди, чиняться злочини проти людяності.

Щовівторка ВПУ №29 м.Львова радо зустрічає випускників шкіл Сьогодні вітаємо учнів 9-х класів Ліцею №52 Львівської міської ради.

З нагоди міжнародного дня кондитера, який відзначають 3 травня в училищі здобувачами освіти за спеціальністю “Кухар. Кондитер” було проведено Марафон кондитерського мистецтва. Наші майбутні професіонали солодкої справи готували різноманітні тістечка, еклери, шу, паски та інші вироби, демонстрували свої професійні навички, вдосконалювались та обмінювались досвідом. А також пригощали всіх смаколиками.

Вибір професії для кожного випускника школи – це вибір свого місця в житті. А педпрацівники ВПУ №29 м.Львова Л.Мазур, Н.Мотрук, С.Чоповський активно співпрацюють із загальноосвітніми школами м.Львова, ознайомлюючи учнів із професіями, спеціальностями та матеріальною базою освітнього закладу.

x
en_USEN