Міжнародний день пам’яті жертв геноциду-Голокосту

27 січня, у Міжнародний день пам’яті жертв геноциду-Голокосту, у ВПУ29 м.Львова була проведена тематична інформаційна година з учнями першогокурсу.

День пам’яті жертв Голокосту був заснований у 2005 році спеціальною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН й відзначається щорічно 27 січня – в день, коли було звільнено в’язнів концтабору Освенцим (Аушвіц-Біркенау).

Попри десятиліття, що минули від того часу, людство досі здригається від усвідомлення нелюдських проявів тоталітарного нацистського режиму, наслідком яких стала загибель понад 6 мільйонів людей, у тому числі – дітей. Злочинці були засуджені Нюренберзьким процесом, Праведники Світу назавжди увійшли в історію.

Пам’ять про жахливі події Голокосту засвідчена у багаточисельних музеях і меморіальних пам’ятних місцях.

Під час інформаційної години викладач Тетяна Петрушина запропонувала учням стати учасниками віртуальної екскурсії саме в такі музеї: до меморіального комплексу в Бабиному Яру, музею “Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні”, музею Аушвіц-Біркенау в м. Освенцим.

Важкі враження від експозицій віртуальних музеїв, співчуття до горя невинних жертв тотальтарного нацистського режиму особливо відгукуються у наших серцях, коли знову триває війна, руйнується життя країни, гинуть невинні люди, чиняться злочини проти людяності.

Щоб визначитися з вибором професії, потрібно якомога більше про неї дізнатись!!! Сьогодні,16.04.2024р., так зробили учні Буськоі ОЗЗСО l -lll ст., які разом із вчителями Наталією Побігушко та Русланою Сапотюк завітали у ВПУ №29 м.Львова, щоб ознайомитись із матеріально-технічною базою професій. Багато із учнів зрозуміли: Навчання у Нас – початок їхньої успішної кар’єри!

Урок мужності

Адміністрація ВПУ №29 м.Львова щиро вдячна військовослужбовцям ДССТ, особливо Мар’яні Макух і Денису Щербакову, за проведений для здобувачів освіти “Урок мужності” та практичні заняття з тактичної медицини, де здобувачі освіти засвоїли стартові теоретичні та практичні знання з надання домедичної допомоги. Також висловлюємо подяку директорці Львівського державного Будинку техніки Ліліі Івашкевич у сприянні зустрічі з військовослужбовцями […]

❗ Ще один крок по створенню Центру кар`єри❗🌟Слідкуйте за новинами…😉Сьогодні випрацьовували стратегію і план розвитку для майбутнього Центру кар’єри з колективом Вищого професійного училища №29 м.Львова. Проаналізували запити педагогів/майстрів/працівників навчального закладу; зафіксували мету, місію та завдання цієї платформи додаткових можливостей для тих, хто навчається, тих, хто навчає, та тих, хто зацікавлений у співпраці (бізнес, експерти […]

x
ukUK