День захисту тварин

Напередодні Дня захисту тварин здобувачі освіти ВПУ №29 м.Львова груп 204 і ТУ-4 разом з викладачем Тетяною Петрушиною відвідали в “Домівці врятованих тварин” пухнастих мешканців та дізналися багато важливої та цікавої інформації про порятунок тварин від волонтера- екскурсовода Анастасії.

“Домівка” – це не зоопарк і тварини живуть там не для розваги відвідувачів. Всі вони врятовані волонтерами і небайдужими людьми. Тут знайшли прихисток: лисиці, єноти, сови, мавпи, пелікани та інші звірята і птахи. Більшість із них вже не зможуть адаптуватися в дикій природі. З початком війни БФ “Домівка врятованих тварин” займається також порятунком тварин з прифронтових територій – свійських або мешканців зоопарків, чимало з них знайшли в “Домівці” постійний або тимчасовий прихисток, потребують лікування, харчування, обладнання вольєрів, прилаштування в сім’ю.

Під час екскурсії здобувачі освіти дізналися багато важливої інформації, яка змушує замислитися:

– про важливість кожного біологічного виду для збереження екологічного балансу та неповторності нашої природи,

– що таке “інвазивні види” і в чому їх небезпека,

– про право кожної живої істоти жити у природніх для неї умовах,

– про порятунок тварин під час війни,

– про необхідність гуманного і відповідального ставлення до наших улюбленців…

Мешканці – тваринки “Домівки”, незважаючи на перенесені випробування, виглядають гарними і гармонійними створіннями. Це – досягнення самовідданої і складної праці волонтерів притулку, що забезпечують догляд і належні умови.

“Домівка врятованих тварин” постійно потребує допомоги – кормом, фінансуванням, оскільки не фінансується державою, а від початку війни відбулося надходженням великої кількості нових тварин,тому потреби зросли в багато разів…, на даний час в усіх небайдужих є можливість долучитися і зробити добру справу.

З метою ознайомлення з матеріально-технічною базою, роботою НПЦ та обміну досвідом ВПУ №29 м. Львова мало можливість приймати гостей – директорів та інших педпрацівників ЗП(ПТ)О із Полтави, Вінниці, Кривого Рогу, Чернівців, Дніпропетровська, Кременчука, які будучи учасниками Проєкту “Підсилення професійної освіти для рівності”, GIZ навчання для менеджерів, яке відбувалось у м.Львові у готелі “Древній Град” з […]

x
en_USEN