День пам’яті та примирення

Напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом в Другій світовій війні у ВПУ №29 м. Львова було проведено Урок Звитяги.У Другій світовій війні загинуло від 50 до 85 млн. людей. Через випробування цієї війни пройшли всі українські землі, вона не оминула жодної української родини. Захищати своїх рідних та свій дім від ворога до лав Червоної армії пішло понад 7 мільйонів українських синів і доньок. В арміях Союзників воювали 250 тисяч, а в Українській повстанській армії – понад 100 тисяч вояків. Сім мільйонів солдат в семи арміях — такий фронт виставила Україна в боротьбі проти нацизму, тому можемо стверджувати, що українці в лавах об’єднаних націй перемогли агресора.Викладач історії Петрушина Т.В. нагадала учням, що в Україні День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом відзначають із гаслом «ніколи знову» – не має повторитися світова війна з її багатомільйонними жертвами серед військових і цивільного населення, гуманітарною катастрофою, матеріальними втратами, руйнуваннями. Але, на жаль, уже 7 років внукам і правнукам тих, хто пережив події Другої світової війни, доводиться знову захищати мирне життя на своїй землі зі зброєю в руках. «Пам’ятаємо. Перемагаємо» – заклик, із яким сучасні герої України захищали Луганський і Донецький аеропорти, звільняли Слов’янськ і Краматорськ, Сєверодонецьк і Лисичанськ, Щастя і Маріуполь, захищають кордони і мирне життя в Україні щодня. Серед тих, хто віддав життя за Україну – випускники училища: Голуб Юрій Григорович, Кулєба Тарас Степанович, Мар’ян Іванович Корчак, Богдан Ігорович Ховалко.

А чи знаєте Ви, що таке ХАССП? Майбутні фахівці у галузі громадського харчування, здобувачі освіти групи 106 за професією кухар, продовжують знайомство з лідерами українського бізнесу та знають про систему безпеки НАССР (ХАССП), сертифікацію ISO 22000 та всі етапи, які проходить м’ясна продукція перед тим, як потрапити на прилавок. Дякуємо компанії METRO Cash & Carry […]

Вітаємо здобувачів освіти ВПУ №29 м.Львова за професією “Кухар. Бармен”, переможців І Всеукраїнського фестивалю фахової майстерності ” Золотий шейкер” : І місце – Юрій Сковрон , коктейль “Вишневий саувер”, коктейль “Гранатове мохіто”. І місце – Михайло Шостак, коктейль “Мохіто з сицилійським апельсином”, коктейль “Попкорн саувер”. Майстер в/н Олеся Словак. Бажаємо творчих успіхів й подальших Перемог

Здобувачі освіти за професією кухар сьогодні побували на екскурсії у компанії “Галицька Свіжина” – одній з найпотужніших м’ясних мереж на заході України. Майбутні кухарі ознайомилися з технологічними процесами виробництва, стандартами якості продукції та високим професійним рівнем українського підприємства!

x
ukUK