День пам’яті українців, які рятували євреїв

14 травня оголошено Днем пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.За нелюдських умов війни геноциду важко сподіватись на людяний вибір людей. У ті важкі роки окупована нацистами Україна була одним із місць масових репресій проти євреїв і знищення їх.Багато Українців рятували євреїв, своїх знайомих, сусідів від концтаборів і смерті, хоча за це нацисти їх жорстоко карали. Таких героїв назвали «Праведники народів світу» – це почесне звання присвоєно від імені Ізраїлю відповідно до закону про увічнення пам’яті мучеників і героїв (1953 рік) представниками різних національностей та віросповідань. Про це, сьогодні, 14 травня 2021 року, розповіла учням викладач історії, класний керівник Дацко Г.В., а також разом з учнями відвідали село Прилбичі на Львівщині, де був відкритий перший в Україні пам’ятник братам Шептицьким (Андрію і Клементію), які найбільше рятували євреїв, наражаючи своє життя на небезпеку.

Тиждень математики завершився цікавим заходом: Круглий стіл «Таємниче та дивовижне число Пі» (найвідоміша математична константа). Здобувачі освіти, під керівництвом викладача Ірини Мудрак вели дослідження, вивчали історію, різні математичні методи обчислення числа Пі. Міжнародний день числа Пі – 14 березня (оскільки Пі- 3,1415926… це 3- березень, 14 – число, 1 – год., 59-хв., 26 – с.) […]

Саме, сьогодні, 22.03.2024р. викладачі Леся Слівінська та Ганна Бокало із здобувачами освіти провели ще цікавий математичний іподром – “10 цікавих фактів про числа у повсякденному житті “. З піднесеним настроєм здобувачі освіти зрозуміли: Математика виявляє порядок, симетрію і визначеність, а це – найважливіші види – прекрасного.

З метою реалізації пілотного проєкту з професійної орієнтації та кар’єрного консультування учнівської молоді “Успішна кар’єра”, популяризації робітничих професій викладачі ВПУ №29 м.Львова організовують зустрічі із учнями шкіл м.Львова, допомагають випускникам шкіл підібрати фах на основі їх здібностей, вподобань і трендів, визначити старт кар’єрного шляху, зрозуміти свої таланти.

x
ukUK