Міжнародний день пам’яті жертв геноциду-Голокосту

27 січня, у Міжнародний день пам’яті жертв геноциду-Голокосту, у ВПУ29 м.Львова була проведена тематична інформаційна година з учнями першогокурсу.

День пам’яті жертв Голокосту був заснований у 2005 році спеціальною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН й відзначається щорічно 27 січня – в день, коли було звільнено в’язнів концтабору Освенцим (Аушвіц-Біркенау).

Попри десятиліття, що минули від того часу, людство досі здригається від усвідомлення нелюдських проявів тоталітарного нацистського режиму, наслідком яких стала загибель понад 6 мільйонів людей, у тому числі – дітей. Злочинці були засуджені Нюренберзьким процесом, Праведники Світу назавжди увійшли в історію.

Пам’ять про жахливі події Голокосту засвідчена у багаточисельних музеях і меморіальних пам’ятних місцях.

Під час інформаційної години викладач Тетяна Петрушина запропонувала учням стати учасниками віртуальної екскурсії саме в такі музеї: до меморіального комплексу в Бабиному Яру, музею “Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні”, музею Аушвіц-Біркенау в м. Освенцим.

Важкі враження від експозицій віртуальних музеїв, співчуття до горя невинних жертв тотальтарного нацистського режиму особливо відгукуються у наших серцях, коли знову триває війна, руйнується життя країни, гинуть невинні люди, чиняться злочини проти людяності.

26 квітня у пам’яті українського народу – це день Чорнобильського лиха, болю, суму й перестороги, забути його чи викреслити із пам’яті нації – неможливо. Класним керівником Лесею МАЗУР із здобувачами освіти групи 105 була проведена інформаційна година-реквієм “Його уроків людство не забуде”. Сьогодні ми висловлюємо щирі слова подяки та засвідчуємо свою шану за героїзм та […]

Не забуваємо історію рідного краю… Класний керівник Ганна Дацко разом із здобувачами освіти відвідали один з найбільших та найбагатших музеїв – Музей історії Львова. Здобувачів освіти найбільше зацікавила експозиція кам’яних пам’яток Львова ХІІ- ХХ століття, а також виставка історії міста Лева з княжої доби до наших часів як важливого політичного центру та пограниччі релігій та […]

Українська писанка – обов’язковий атрибут Великодня. Це чудовий подарунок для рідних, знайомих, це оберіг, символ життя і пробудження. А процес розпису – це ще одна нагода наблизитися до традицій, до старовинної української магії та виготовити унікальні писанки до Великодня. Від майстрині писанкарства , викладачки Т.Мигалик здобувачі освіти дізналися як розписували яйця наші предки, які цікаві […]

x
ukUK