Всесвітній день вишиванки

Всесвітній день вишиванки – це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції. В цей день люди згадують сім’ю, родину та вишиту мамину сорочку.

А вишита сорочка – це не тільки прадавня частина гардеробу українського народу, що передавалась нащадкам та служила оберегом для його власника, вона є способом самовираження власної свободи та символом нескореності.Сьогодні вишиванка є символом, який об’єднує різних українців за політичними, релігійними поглядами, за мовною ознакою. Саме тому вона є сучасною зброєю проти ворога, символом української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які одягають вишиті сорочки аби висловити свою підтримку, що вони на українській стороні в протистоянні з рф. Допоки українські жінки вишиватимуть сорочки, вкладаючи в них свою душу, а українські воїни одягатимуть їх – Україна не переможна.

Створений флешмоб педпрацівниками ВПУ №29 м. Львова – це є своєрідна вишита броня і захист.

Ми непереможені!🇺🇦 – Слава Україні! 🇺🇦

Тиждень математики завершився цікавим заходом: Круглий стіл «Таємниче та дивовижне число Пі» (найвідоміша математична константа). Здобувачі освіти, під керівництвом викладача Ірини Мудрак вели дослідження, вивчали історію, різні математичні методи обчислення числа Пі. Міжнародний день числа Пі – 14 березня (оскільки Пі- 3,1415926… це 3- березень, 14 – число, 1 – год., 59-хв., 26 – с.) […]

Саме, сьогодні, 22.03.2024р. викладачі Леся Слівінська та Ганна Бокало із здобувачами освіти провели ще цікавий математичний іподром – “10 цікавих фактів про числа у повсякденному житті “. З піднесеним настроєм здобувачі освіти зрозуміли: Математика виявляє порядок, симетрію і визначеність, а це – найважливіші види – прекрасного.

З метою реалізації пілотного проєкту з професійної орієнтації та кар’єрного консультування учнівської молоді “Успішна кар’єра”, популяризації робітничих професій викладачі ВПУ №29 м.Львова організовують зустрічі із учнями шкіл м.Львова, допомагають випускникам шкіл підібрати фах на основі їх здібностей, вподобань і трендів, визначити старт кар’єрного шляху, зрозуміти свої таланти.

x
ukUK